Lees alles over onze Corona maatregelen

Waar bent u naar op zoek?

Gold Cup (Jachthonden)

In 2003 werd voor het eerst de Gold Cup georganiseerd.

 De Gold-Cup is, door oud JPC voorzitter Hans Dijkgraaf, bedacht om het enthousiasme voor het volgen van jachttrainingen en het meedoen aan de jachthondenproeven van de GRCN te stimuleren. In het begin was er maar een klein handje vol voorjagers die zich met deze vorm van hondensport bezig hield. Omdat de jachthondensport meer aandacht van ons mooie ras verdiende, werd er een manier bedacht waarop onze Golden Retrievers als jachthond meer aandacht zou krijgen. 

Naast de diverse jachthondenproeven die de JPC jaarlijks al organiseert werd er, ter afsluiting van het wedstrijdseizoen, de “Gold Cup” bedacht.
De Gold-Cup is een op een workingtest gebaseerde wedstrijd op hoog A-niveau. Het doel van de Gold Cup is dan ook het, in wedstrijdverband, vergelijken van de prestaties van de meest succesvolle combinaties voorjager met Golden Retriever.  De wedstrijd bestaat uit 4 proeven, elk bestaande uit 3 opgaven. Er wordt gebruik gemaakt van koud wild en mogelijk dummy's.

Ervan uitgaande dat er combinaties zullen zijn welke zich meerdere keren kwalificeren, is het aantal deelnemers vastgesteld op maximaal 16. Om voor deze wedstrijd uitgenodigd te worden kun je je op de door de JPC georganiseerde wedstrijden gedurende het kalenderjaar kwalificeerden. Onder deze 16 deelnemers vallen ook altijd de combinaties goldens/voorjagers welke dat jaar deelnamen aan de NIMROD-Proef en de winnaar van de Gold Cup van het voorgaande jaar. De JPC houdt de mogelijkheid open in geval er minder dan 16 voorjagers op de uitnodiging ingaan of zich kwalificeren, de invulling te laten geschieden door diegenen met de beste prestaties op de workingtesten in de B2-klasse en op de veldwedstrijden. 

Over dit evenement
Prijs gratis
Tijdstip 07:00 - 16:00
Datum 14-11-2021
Delen